Omscholing naar de IT

Omscholing vanuit een andere functie naar de IT

Vastgelopen in je carrière of gewoon op zoek naar heel andere functie? Mogelijk is de IT iets voor jou.

De IT-sector maakt een sterke groei door en werkgevers zijn dringend op zoek naar nieuwe medewerkers voor verschillende functies. Er is een groot tekort aan goed opgeleide en kwalificeerde IT-professionals. Als je een overstap wilt maken, dan is dit een goed moment.

Aanbieders van ICT-bootcamps, verkorte opleidingen en HBO-opleidingen buitelen over elkaar heen om omscholers aan te trekken. Steeds vaker met een baangarantie, omdat toekomstige werkgevers en opleiders de handen ineen slaan om het tekort aan IT-professionals op te lossen. Elk aanbod heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar welke omscholing past nu het beste bij jou en jouw persoonlijke situatie? Iedereen is immers anders en legt andere accenten.

Op zo’n moment is het fijn om met een ervaren professional te sparren die zowel de ICT-markt als de omscholingsmogelijkheden goed kent. Samen met jou kijk ik wat je drijfveren en ambities zijn. Het is een actief proces, waarbij we tot een concreet actieplan komen voor de juiste omscholing. Een goed omscholingsadvies is immers maatwerk.

Antwoord op je vragen

  • Welke omscholingsmogelijkheden zijn er?
  • Wat zijn de vooruitzichten bij deze omscholing?
  • Welke kosten en studiebelasting zijn ermee gemoeid?
  • Welke optie past bij mij en mijn situatie?
  • Naar welke IT-functies is nu de meeste vraag?
  • Welke van mijn competenties sluiten daarbij aan?
“Mijn loopbaanvraagstuk was werkzaam blijven als applicatiebeheerder of na 15 jaar mijn baan opzeggen en kiezen voor iets heel anders. Het was fijn om met een onafhankelijk iemand te sparren over mijn loopbaankeuze. Dat heeft het mij het laatste steuntje in de rug gegeven om uit de IT te stappen en een nieuwe richting in te slaan.”
Maarten - Technisch Applicatiebeheerder
“Mijn huidige werkgever zat in een reorganisatie. Het voelde als een bedreiging, maar ik vroeg me af of ik het kon zien als een nieuwe kans. De gesprekken met Michael gaven mij inzicht in mijn eigen rol die ik hierin kan spelen. Ik heb handvatten aangereikt gekregen voor een actievere houding op de werkvloer, maar ook voor het zien en creëren van kansen voor mijn toekomstige mogelijkheden binnen dit bedrijf. Het bleek dus een kans!”
Rob - IT Specialist
“Ik had wat twijfel; kan een IT loopbaanprofessional wel meedenken buiten zijn eigen vakgebied. Dat is immers ook buiten zijn eigen comfortzone. Toch heeft Michael met mij kunnen uitstippelen wat de volgende stap kan zijn in mijn onderwijscarrière. Misschien niet meer voor de klas, maar met een extra opleiding één op één leerlingen begeleiden met gedragsproblemen.”
Pauline - Leerkracht Primair Onderwijs
“Michael heeft mij geholpen om te zien hoe een recruiter mijn CV en motivatie leest. Het helpt om je sterke punten meer voor het voetlicht te brengen. Zo sterk als ik het nu heb gedaan, zou ik anders nooit hebben gedurfd, maar ik heb mijn nieuwe baan wel binnen.”
Mark - System Engineer Infra
“Door gesprekken met Michael heb ik eerst in vaste dienst kennis en ervaring opgedaan met het werken op projectbasis bij een IT detacheerder. Daarna had ik het zelfvertrouwen om de stap van loondienst naar ZZP te zetten.”
Dennis - Systeembeheerder
“Mede door Michael’s uitgebreide kennis en ervaring van de ICT markt, zijn vertrouwen in mij en mijn talenten én zijn inzet, heb ik na een aantal tijdelijke dienstverbanden een vaste aanstelling gekregen bij een organisatie, die goed past bij mijn ambities en verwachtingen.”
Edwin - Functioneel Beheerder

Wil je gericht en succesvol omscholen naar de IT?